Det hela började med två glada gossar vid namn Bongen och Olle när de en dag ganska kort efter deras nollning kom på att västar kan vara det bästa overallstillbehövet någonsin, dels för att de är så vackra och dels för dess praktiska funktioner, så som att de lastar nästan ett halvt flak öl. Efter att tänka lite på det kom de på att starta en kvasiförening är en bra anledning att införskaffa en sådan uniform.

En mulen dag med ett par öl i kroppen började funderandet på vad denna förening skulle heta, det är trots allt namnet som gör allt tyckte de, efter mycket tänkade och ännumera öldrickande hade de ännu inte kommit på något namn. Föreningsskapandet lades på is.

Så den 25e november 2005 när tre gladda pojkar hade träffats och druckit en halv dunk vin till frukost kom de in på vad ett namn på en kvasiförening kan vara, många förslag kom fram, det började med ett gammalt lagnamn från en annan studentfest, MSK, Militant Smör Kommando, som utvecklades till den mycket bättre förkortningen MESK (vad förkortningarna står för tycks vara mindre viktigt) MESK kunde då stå för Militant Extremt Smör Kommando kom de snabbt fram till. Efterssom stora delar av denna diskussionspanel hade och har en inneboende förkärlek för punkter och små bokstäver blev MESK snabbt ändrat till .mesk (med samma innebörd).

Ingen av de tre som satt och diskuterade var riktigt nöjda, trots de våldsamma mängder öl och vin de hade till frukost.
Mossan kläckde då den briljanta förkortningen och vad den betydde på samma gång. SUG, Studenter Utan Gränser.

Alla tre hade vid det här laget långt bak i huvudet lagrat vad som sades kanske en halv minut tidigare och plockade fram detta. Kombinationen sug och .mesk var ett faktum! Kvasiföreningen sug.mesk var född!

Dessa tre mer eller mindre odödliga själar kommer för evigt att vara Olav, Bongen och Mossan. Grundare och Urfäder av den första kvasiföreningen i Karlshamn